2022-03-13

Samarbeten


PolRiks är söker kontinuerligt efter nya samarbetspartners. Är din organisation intresserad av ett samarbete kan ni höra av er till ordforande@polriks.se!

EaP-Nätverket består av 37 svenska civilsamhällesorganisationer som syftar till att stärka samarbetet med civilsamhället i de östliga partnerskapsländerna (Armenien, Azerbajdzjan, Vitryssland, Georgien, Moldavien och Ukraina) och Ryssland. Nätverkets syfte är att underlätta samarbete, bygga kapacitet och bedriva gemensam opinionsbildning gentemot regeringar och relevanta beslutsfattare. PolRiks har möjlighet att anordna evenemang inom ramen för nätverket och får som medlem i nätverket en inbjudan till nätverkets årliga studieresa.

Utrikespolitisk Afton grundades 2019 för att öka allmänhetens kännedom om de utrikespolitiska utmaningar och möjligheter Sverige står inför. Utrikespolitisk Afton vill göra Sveriges utrikespolitik till hela landets angelägenhet. Detta arbete utförs i två spår: eventet Utrikespolitisk Afton, som varje år bjuder upp till debatt mellan riksdagspartiernas utrikespolitiska talespersoner, och organisationens omvärldsbevakningsgrupp, som komponerar utskick av veckans nyhetshändelser från världens alla hörn. PolRiks samarbete med Utrikespolitisk Afton innebär att förbunden tillsammans anordnar gemensamma aktiviteter såsom seminarier, föreläsningar eller kunskapsutbyten.

European Student Think Tank (EST) är en internationell organisation som involverar unga människor i den europeiska policyprocessen och främjar Europeiska unionens värderingar och mänskliga rättigheter. Organisationen drivs av ungdomar och för ungdomar och organiserar evenemang kopplade till EU-institutioner, analyserar europeiska angelägenheter och arbetar med ett nätverk av ambassadörer tillhörande organisationen, som representerar EST i hela Europa. EST finns på 5 kontinenter och har fler än 100 medlemmar. Som samarbetspartner erbjuder EST PolRiks föreningsmedlemmar möjligheten att skriva i deras forskningsmagasin “the European Policy Review”, att delta i deras podcasts samt möjligheten att arrangera evenemang kopplade till EU-politik.

LSU – Sveriges ungdomsorganisationer är en paraplyorganisation som samlar och stödjer ungdomsorganisationer i Sverige. LSU arbetar för att stärka ungas inflytande i samhället genom att främja demokrati, hållbarhet och mänskliga rättigheter både nationellt och internationellt. Organisationen representerar Sverige i globala ungdomsforum och fungerar som en brygga mellan ungdomsorganisationer och beslutsfattare.

Med över 80 medlemsorganisationer erbjuder LSU en plattform för unga att påverka politiska processer, utbyta erfarenheter och utvecklas genom utbildningar och nätverkande. LSU arbetar också aktivt med internationella samarbeten, som FNungdomsforum och partnerskap inom EU. Som medlem i LSU får organisationer tillgång till resurser för att stärka sitt arbete, möjlighet att delta i globala ungdomsevenemang och stöd för att driva frågor som är viktiga för unga i Sverige och världen.

Folk och Försvar är en oberoende samverkansorganisation som arbetar för att främja debatt och kunskap om Sveriges säkerhetspolitik, försvar och samhällets krisberedskap. Organisationen samlar aktörer från politik, näringsliv, civilsamhälle och myndigheter för att skapa en bred dialog kring aktuella säkerhetsfrågor och stärka det svenska totalförsvaret.

Folk och Försvar organiserar årligen det välkända Rikskonferensen i Sälen, som fungerar som en mötesplats för ledande beslutsfattare och experter. Utöver detta arrangeras seminarier, workshops och utbildningar för att öka förståelsen för Sveriges säkerhet och beredskap. Medlemsorganisationer får möjlighet att bidra i diskussioner om säkerhetspolitiska prioriteringar, delta i utbildningsinitiativ och påverka riktningen för Sveriges framtida säkerhetsstrategi.

PolRiks är söker kontinuerligt efter nya samarbetspartners. Är din organisation intresserad av ett samarbete kan ni höra av er till ordforande@polriks.se!